Côtes du Rhône vine

5 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

5 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

Køb vin fra den verdenskendte Côtes du Rhône region!

Côtes du Rhône kan groft oversættes til Rhônes bakker. På disse bakker vokser nogle af verdens mest brugte druesorter og her produceres også meget af den vin som Frankrig er blevet så kendte for. I regionen produceres der både rødvine, hvidvine og rosé vine, ofte kendt som Grenache og Grenache Blanc. Vine fra denne region er steget i popularitet over de seneste par år, og det var derfor kun naturligt at Côtes du Rhône regionen, naturligvis skulle have en plads på Egerisvins top 10 liste over vinområder.

 Vine i alle tre farver, skal have et alkohol niveau på minimum 11 %, hvilket er kendetegnet ved vine fra Côtes du Rhône regionen. Overalt i regionen vokser der et væld af forskellige druesorter og de mest brugte druer til de kendte vine omfatter blandt andet grenache noir, carignane og syrah, som er den dominerende røde drue i området. De røde vine rangere i farve, fra en dyb blodrød farve til næsten lilla, og har oftest en meget kraftig og fyldig bouquet. Alle vinene passer perfekt til vildt og andre retter med kød som hovedingrediens.

En Côtes du Rhône hvidvin rangere fra de tørre vine med et snert af citrus, til de mere runde og fyldige, der er perfekte at servere kølige til diverse forretter. Generelt er klimaet i regionen nogenlunde konstant fra år til år, hvilket medfører at planterne har de helt optimale vækstbetingelser. Når druerne høstes gøres dette ved håndkraft, på mange af de helt gamle og traditionelle vingårde, og transporteres derefter op af bakkesiderne ved hjælp af små vogne. Denne høstmetode medføre også til et prisniveau i den højere ende, når du skal købe en god flaske Côtes du Rhône vin.

Velkommen!

For at fortsætte, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.

Er du fyldt 18 år?