Piemonte vine

1 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

1 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

Kendte vine fra det populære Piemonte vinområde!

Piemonte er en lille provins i det nordvestlige Italien. Nogle af de mest kendte vine fra provinsen inkluderer blandt andet Barolo og Barbaresco. Disse vine er specielt egnet til henlæggelse og bliver kun bedre med årene. Når vinen modnes, for den en mere intens farve, der nærmer sig brun og rustrød. I denne provins produceres der mange forskellige kvalitets vine og vinene fra denne region er steget i popularitet over den seneste årrække. Derfor har provinsen naturligvis også en plads på Egerisvins top 10 liste over de mest populære vinområder i verden. Her på siden kan du finde et stort udvalg af smagfulde Piemonte vine.

På de mange vinmarker i Piemonte, dyrkes der en stor varietet af druesorter. Blandt andets den kendte nebbiolo drue, der bruges til produktionen af Barolo vine. Andre kendte sorter der dyrkes til rødvins produktionen er barbera og dolcetto. Druerne har hver deres smagsindtryk, og vinene fra provinsen er derfor meget forskellige, og har store anvendelses muligheder. De rangerer lige fra delikate vine med kraftig frugtsmag, til tørre rødvine med stor friskhed og en lang behagelig eftersmag. Der produceres ikke kun rødvin i provinsen, men også den meget velkendte mousserende vin Asti kommer herfra. Denne vin er lavet fra moscato druen, og er meget populær.

Barbera druen er den mest plantede drue i Piemonte regionen. Den vokser i næsten alle de store vinproducerende regioner i provinsen, og nogle vinproducenter er begyndt at eksperimentere med at blande den populære drue, men nogle af de andre druesorter der produceres i området, for at skabe en vin der kombinerer alt det gode fra Piemonte regionen i en flaske. Her på siden har vi et stort udvalg af vine fra den kendte provins, og et prisniveau der er til at forstå. Alt efter hvilke druer der er brugt til produktionen af den enkelte vin, kan disse kombineres med et væld af forskellige retter.

Velkommen!

For at fortsætte, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.

Er du fyldt 18 år?