Valpolicella vine

6 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

6 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

Kvalitets vin fra Valpolicella.

Valpolicella er et meget berømt og anerkendt vinområde, der ligger i det nordøstlige Italien. Området er meget kendt for deres kraftige Amarone vine, og dennes næsten lige så populære og velkendte lillebror Ripassoen. Valpolicella kan groft oversættes til dalen med de mange kældre, hvilket giver et hint om områdets unikke natur. Vinene fra regionen er i blandt de mest efterspurgte og velkendte vine i verden, og derfor var det også helt naturligt at området skulle have en plads på Egerisvins top 10 liste over populære vinområder. Her på siden har vi et stort udvalg af kvalitets vine, til gode fornuftige priser.

Valpolicella rødvin som vi kender den, er oftest produceret af tre forskellige druesorter; corvina ceronese, rondinella og molinara. Disse er kendetegnet ved at frembringe en let og smagfuld vin med en helt fantastisk bouquet. Der er blevet produceret vin i dette område siden de gamle grækere havde deres storhedstid, og en meget stor del af hele regionens økonomi afhænger af vinproduktionen. Det meste af den vin der produceres er rød, og vinene produceres med en stor varietet fra de helt ”almindelige” bordvine til de lidt dyrere kvalitets vine, der føles som silke i munden.

Udover de kendte rødvine produceres der også søde dessert vine samt den meget populære mousserende Spumante vin. En af de meget kendte dessert vine, recioto, kan spores helt tilbage til de gamle grækere, og har sin oprindelse i Valpolicella. Druerne der bruges til denne vin, dyrkes oftest på de mest ideelt placerede vingårde i området, og druerne anbringes efter høstning i specielle tørrerum, for at sikre en høj koncentration af sukker i druerne. Dette er med til at give vinen sin søde karakter og smag. Her på siden har vi selvfølgelig et stort udvalg af Valpolicella vine, ikke mindst de kendte Amarone og Ripasso vine.

Velkommen!

For at fortsætte, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.

Er du fyldt 18 år?