Riesling vine

5 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

5 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

Stort udvalg af Riesling hos Egerisvin.

Riesling er en hvid druesort, der har sin oprindelse i Tyskland. Derfor er det heller ikke noget under at druen er den mest dyrkede art i Tyskland, og at mange af de bedste Riesling vine kommer netop herfra. Druen giver en utrolig aromatisk smag med mange forskellige smagsindtryk, og giver vinen et højt syreindhold. Druen har store anvendelsesmuligheder og bruges som hovedingrediens i både tørre og søde hvidvine. Riesling betegnes ofte som en af de 3 bedste hvidvine, sammen med Chardonnay og Sauvignon Blanc. Plantens vækstbetingelser samt vinens tilblivelses proces, har stor indflydelse på det endelige resultats karakter.

Druen er en af de mere sarterer druearter, og den kræver derfor en særlig behandling når den høstes, for at undgå at druen sprækker. Dette ville give vinen en besk smag, som vi bestemt ikke forbinder med denne vins store varietet af smagsindtryk og aromaer. Vinen er meget egnet til mange forskellige retter på grund af dens balance mellem det søde og det sure. Den kan parres med både fisk og kød, og er en af de få vine der kan matche de stærke smagsindtryk fra blandt andet thailandsk eller kinesisk madlavning. Vinens aromaer består typisk af blomster og frugter.

Hos Egerisvin er vi meget stolte af at kunne præsentere et stort udvalg af forskellige vine. Vi har vine i alle prisklasser, og der er derfor en vin til alle vinelskere. Riesling er en af de mest populære hvidvine på markedet i dag, og derfor har vi også valgt at placere den på vores top 10 liste over populære vine. Dette giver dig et bedre overblik over vores store udvalg, og sikre dermed dig den bedste vin til dine behov. En tør Riesling bør serveres kølig, hvorimod en sødere variant bør serveres ved stuetemperatur.

Velkommen!

For at fortsætte, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.

Er du fyldt 18 år?