Bourgogne vine

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

Køb kvalitets vine fra Bourgogne hos Egerisvin!

Bourgogne vin stammer fra Bourgogne regionen i øst Frankrig. Nogle af verdens mest efterspurgte og anerkendte vine kommer her fra. Hovedsageligt produceres der tørre røde vine, men regionen kan også præsentere en stor varietet af gode kvalitets hvidvine. Der produceres også små mængder af rosé og mousserende vin, og det er ikke uden grund at Bourgogne er et velkendt navn verden over. Derfor har vi selvfølgelig også placeret den verdenskendte region på vores top 10 over populære vinområder, og du for her på siden et stort udvalg. Ens for alle flasker der sælges hos Egerisvin, er dog deres kvalitet, samt en pris der er til at betale.

Regionen er meget fokuseret på de jordforhold drueplanterne vokser i, og der er stor fokus på i hvilken type jord den specifikke vindrue har vokset i, da dette er med til at give Bourgogne vin sin helt specielle og unikke smag, der emmer af kvalitet. Dette betyder også at tilladelsen til at dyrke disse verdenskendte vine, ikke dømmes ud efter producenten, selvom denne selvfølgelig også skal leve op til den kendte standard, men dømmes ud fra den region vinen kommer fra. Derfor ses producentens eget navn også sjældent trykt med stort på mærkaten.

Indenfor Bourgogne vine, findes der forskellige klassifikationer og blandt de mest kendte er Grand Cru. Denne vin produceres kun i få antal flasker pr. år og kun de bedste vinproducenter kan producere disse. En Grand Cru egner sig meget til henlæggelse, og de bedste flasker kan holde sig i mere end 15 år. På en anden plads kommer Premier Cru vine, som også produceres fra specifikke vingårde og bliver også kun bedre med årene. Derudover producere resten af de mange vingårde et væld af forskellige vine, der klassificeres som ”bord”-vine, hvilket også ses på prisniveauet af de forskellige flasker.

Velkommen!

For at fortsætte, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.

Er du fyldt 18 år?