Roussillon vine

1 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

1 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

Køb vin fra Roussillon regionen hos Egerisvin!

Frankrig er kendte for at lave nogle af de bedste vine i verden. I det sydlige Frankrig ligger Roussillon regionen, der strækker sig fra den spansk/franske grænse til Provence regionen, og Rousillon er ansvarlig for mere end en tredje del af Frankrigs totale vinproduktion. I 2001 producerede regionen mere vin, end alle USA´s vinproducerende stater tilsammen. Derfor var det også kun naturligt at regionen fik en plads på Egerisvins top 10 liste. Listen er lavet for at give vores kunder et bedre overblik over det store udvalg vi tilbyder på vores hjemmeside, og samtidig tilbyde vigtige informationer således at du altid ender med den rigtige flaske vin til dine behov.

Roussillon regionen er hjemsted for et stort udvalg af drue sorter, hvoraf der kan findes mange af de mere kendte druesorter i blandt, så som merlot, cabernet sauvignon, sauvignon blanc og chardonnay. Chardonnay druen er den mest brugte drue til de hvidvine der produceres i regionen. Hos Egerisvin kan vi blandt andet tilbyde kvalitets hvidvinen Fillippa Chardonnay V.D.P., der er en god hvidvin lavet udelukkende på chardonnay druer. Dette giver vinen en flot klar lys/gul farve og en frisk frugtsmag der gør vinen særlig velegnet til blandt andet fisk og fjerkræ.

Roussillon er den mest solrige region i Frankrig. Klimaet, historien og ikke mindst vintraditionerne i regionen minder mere om Spanien, end det gør med nabo regionen Languedoc, selvom disse to regioner oftest bliver forvekslet. De rødvine der produceres i regionen er ofte en smule krydrede og har stor fylde, hvilket passer perfekt til den lokale madstil. Rosé vinene har ofte en meget frugtagtig smag. Uanset om du er mest til rød-, hvid- eller rosé, så er Roussillon bestemt en region der er værd at kigge nærmere på. Hos Egerisvins kan du finde et stort udvalg af de forskellige vine fra regionen og hvem ved, måske er det her du finder din fremtidige yndlingsvin.

 

Velkommen!

For at fortsætte, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.

Er du fyldt 18 år?