Ripasso vine

2 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

2 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

Køb en flaske Ripasso fra top 10!

Når du ser ordet Ripasso, ses det ofte på en flaske Valpolicella. Dette kommer sig af at ordet rent faktisk dækker over en fremstillingsproces, og ikke en bestemt drue art. Den berømte og populære Amarone vin, fremstilles på senhøstede druer, der inden de overhovedet bruges i produktion, tørres i en periode for at opnå en højere alkoholprocent i den færdige vin. De tørrede skaller fra druerne, der er tilovers efter Amarone produktionen, er det der bruges til at fremstille en Ripasso vin. Ripasso kommer nemlig af det italienske ord ripassare – der betyder at passere igen.

På grund af denne genbrugscyklus, for Ripasso vinen tilført en masse fylde og karakter som vi kender fra Amaronen, dog uden at blive helt så kraftig som denne, og uden det samme høje alkoholniveau. Ripassoen indeholder oftest 13 – 14 % alkohol. Vinen kan på grund af den specielle fremstillingsproces, ofte måle sig med den dyrere Amarone vine og kan være en ideel erstatning for disse. Ripasso er ingen beskyttet titel, og der kan derfor forekomme store forskelligheder i både pris, kvalitet og smag, men enkelte flasker kan være af sådan karakter, at der næsten ikke kan smages forskel på denne vin og dens mere kendte storebror.

Hos Egerisvin går vi meget op i kvalitet og prisbevidsthed. Derfor har vi altid et stort udvalg af vine fra hele verden, i alle prisklasser. Så uanset hvor stor din kendskab er – kan du altid finde den rette vin her på siden. Vi har oprettet en top 10 liste, over de mest populære vine, og her kan du også finde nogle fantastiske eksemplarer på den spændende Ripasso vin. En flaske koster typisk 65 – 70 kr., for de helt billige, op til omkring 150 kr. for en virkelig god kvalitets vin. Valget er dit, og her på hjemmesiden har vi noget for alle vinelskere.

Velkommen!

For at fortsætte, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.

Er du fyldt 18 år?