Rødvin

Egerisvin.dk anbefaler:1 til 9 ud af 86

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tabel  Liste 

Sorter faldende

1 til 9 ud af 86

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tabel  Liste 

Sorter faldende

Rødvin er danskernes foretrukne vin. Kun ca. 25 procent af den vin vi drikker er hvidvin eller rosevin. De resterende 75 procent er rødvin. 
Vi drikker rødvin til frikadellerne, fredagsmiddagen og til firmafesten. 
Italien og Frankrig er stadig de største vinproducerende lande i verden. De står tilsammen for 35 procent af den vin der laves i verden. Men deres andel af vin er faldende, og der laves god vin mange steder i verden. Derfor tilbyder Egerisvin.dk rødvine fra det meste af verden. Vi har mere end 125 slags rødvine og hjælper gerne med at finde den helt rigtige til dig. Skulle du ønske vine, du ikke ser her på siden, så kontakt os. Vi kan skaffe det meste.

Rødvin er for nogen en hel videnskab, og selv eksperterne er ikke enige om, hvilke vine der er de bedste. Derfor har vi så mange vine at vælge imellem, og derfor gør vi så meget ud af at finde den helt rigtige vin til den enkelte kunde. Vi mener nemlig, at det er en subjektiv oplevelse, om man synes en vin smager godt.
Vores vine ligger i forskellige prisklasser, og bor du i nærheden, så har du mulighed for at komme forbi og smage vinen. Du er også velkommen til at kontakte os og høre, hvilken vin der kan passe til dit behov og din pengepung.

Druerne:
De fleste rødvine der sælges i Danmark er lavet på druerne Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah/Shiraz.
Carbernet Sauvignon-druen er verdens mest berømte blå drue. Druen vokser bedst i varme landområder – i Frankrig er det typisk i Loiredalen og helt ned til Pyrenæerne, men er også plantet mange steder i østlandene, i Nord- og Sydamerika, Sydafrika og Australien.  Fælles for Carbernet Sauvignon-baserede vine er deres mørke farve, rene frugtagtige tørhed og en påtrængende garvesyre. De har et moderat alkoholindhold, og er vinde der holder sig gode længe.

Merlot er den mest gængse drue i Bordeaux og har bredt sig til det meste af Sydfrankrig.  Den er også populær i Italien, Østeuropa, Syd- og Nordamerika samt i Sydafrika.  Merlotvine er forholdsvis alkoholrige uden for meget garvesyre. Det er fyldige vine, der bliver rigtig gode, hvis de blandes med andre druer.

Syrah-druen, der også kaldes Shiraz efter den by i Persien, hvor druen stammer fra, modnes sent og giver under de rette forhold en mørk alkoholrig og stærk vin med en tydelig garvesyre og en frugtagtig smag. Med alderen kan vinen få en røget og krydret undertone. Udenfor Rhönedalen bruges druen lidt i Californien, Sydafrika og meget i Australien.

Serveringsfif:
Som tommelfingerregel bør kraftige rødvine drikkes ved omkring 18-19 grader, mens lettere rødvine smager bedst, når de er lidt køligere – omkring 15-16 graders varme

Velkommen!

For at fortsætte, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.

Er du fyldt 18 år?