Rødvin

Egerisvin.dk anbefaler:



1 til 5 ud af 86

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tabel  Liste 

Sorter faldende
  1. Marques de Grinon El Rincón
    225,00 kr

    Denne vin er produceret af 95% Syrah og 5% Garnacha druer, der alle er håndplukkede. Denne ufiltrerede vin har været lagret 12 måneder på franske egetræsfade fra Allier. Det er en utrolig elegant vin med intens dybrød farve, kompleks og let krydret duft af modne blommer, violer og karamel, velafbalanceret og frugtrig smag, bløde tanniner samt en lang og pragtfuld eftersmag. Denne harmoniske vin er særdeles velegnet til risotto, fjerkræ samt diverse oste. Vis detaljer
  2. Castello Banfi  Poggio alle Mura Rosso di Montalcino D.O.C.
    Denne vin er produceret af 100% Sangiovese druer, der er dyrket på Castello Banfis vinmarker i Montalcino området i Italien. Men det er ikke helt almindelige Sangiovese druer, der er brugt, men derimod specielle Banfi cloner af Sangiovese druen. Disse cloner er igennem 20 år specielt udviklet af Castello Banfi og "The University of Milan"; i 1982 startede man med at udvælge cloner, i 1992 plantede man de første cloner rundt om Castello Banfi og i 1997 høstede man den første årgang. Vis detaljer
  3. LATIUM Amarone Campo Leon
    420,00 kr

    Område Vento, Italien Druer: Corvina, Rondinella, Croatina og Oseletta (samme sammensætning som Dal Forno) Alkohol: 16,5% Kun de bedste druer, og kun de druer der er nærmest stilken bruges. Lagring 10-12 år Smag: Koncentreret og Aromatik - de 16,5% alkohol virker ikke overvældende det er en komplet Amarone. Vis detaljer
  4. Santa Sofia Amarone della Valpolicella DOC Classico, Italien
    Produceret på Corvina. Rondinella og Molinara duerne. Vinen har været lagret på slavoniske egetræsfade i 36 måneder samt 8-12 måneder på flasken inden frigivelsen. Den kan med velbehag drikkes nu men har samtidig et godt henlægningspotentiale og kan henlægges 8-12 år fra produktionsåre Vis detaljer
  5. Kleevenberg cabernet sauvignon shiraz
    60,00 kr

    Kleevenberg er fremstillet af Cabernet Sauvignon og Shiraz druer og fremstår i en smuk dybrød farve. bouqueten er præget af modne røde bær, krydderi, vanilje, chokolade og mokka.blød, rund, fyldig og krydret. Velegnet til okse-, lamme- og svinekød samt fyldig ost. Vis detaljer

1 til 5 ud af 86

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tabel  Liste 

Sorter faldende

Rødvin er danskernes foretrukne vin. Kun ca. 25 procent af den vin vi drikker er hvidvin eller rosevin. De resterende 75 procent er rødvin. 
Vi drikker rødvin til frikadellerne, fredagsmiddagen og til firmafesten. 
Italien og Frankrig er stadig de største vinproducerende lande i verden. De står tilsammen for 35 procent af den vin der laves i verden. Men deres andel af vin er faldende, og der laves god vin mange steder i verden. Derfor tilbyder Egerisvin.dk rødvine fra det meste af verden. Vi har mere end 125 slags rødvine og hjælper gerne med at finde den helt rigtige til dig. Skulle du ønske vine, du ikke ser her på siden, så kontakt os. Vi kan skaffe det meste.

Rødvin er for nogen en hel videnskab, og selv eksperterne er ikke enige om, hvilke vine der er de bedste. Derfor har vi så mange vine at vælge imellem, og derfor gør vi så meget ud af at finde den helt rigtige vin til den enkelte kunde. Vi mener nemlig, at det er en subjektiv oplevelse, om man synes en vin smager godt.
Vores vine ligger i forskellige prisklasser, og bor du i nærheden, så har du mulighed for at komme forbi og smage vinen. Du er også velkommen til at kontakte os og høre, hvilken vin der kan passe til dit behov og din pengepung.

Druerne:
De fleste rødvine der sælges i Danmark er lavet på druerne Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah/Shiraz.
Carbernet Sauvignon-druen er verdens mest berømte blå drue. Druen vokser bedst i varme landområder – i Frankrig er det typisk i Loiredalen og helt ned til Pyrenæerne, men er også plantet mange steder i østlandene, i Nord- og Sydamerika, Sydafrika og Australien.  Fælles for Carbernet Sauvignon-baserede vine er deres mørke farve, rene frugtagtige tørhed og en påtrængende garvesyre. De har et moderat alkoholindhold, og er vinde der holder sig gode længe.

Merlot er den mest gængse drue i Bordeaux og har bredt sig til det meste af Sydfrankrig.  Den er også populær i Italien, Østeuropa, Syd- og Nordamerika samt i Sydafrika.  Merlotvine er forholdsvis alkoholrige uden for meget garvesyre. Det er fyldige vine, der bliver rigtig gode, hvis de blandes med andre druer.

Syrah-druen, der også kaldes Shiraz efter den by i Persien, hvor druen stammer fra, modnes sent og giver under de rette forhold en mørk alkoholrig og stærk vin med en tydelig garvesyre og en frugtagtig smag. Med alderen kan vinen få en røget og krydret undertone. Udenfor Rhönedalen bruges druen lidt i Californien, Sydafrika og meget i Australien.

Serveringsfif:
Som tommelfingerregel bør kraftige rødvine drikkes ved omkring 18-19 grader, mens lettere rødvine smager bedst, når de er lidt køligere – omkring 15-16 graders varme

Velkommen!

For at fortsætte, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.

Er du fyldt 18 år?