Shiraz | Syrah vine

1 til 9 ud af 19

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Tabel  Liste 

Sorter faldende

1 til 9 ud af 19

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Tabel  Liste 

Sorter faldende

Stort udvalg af Shiraz hos Egerisvin.

Shiraz, eller Syrah, som druen også kaldes, er en mørkhudet vindrue der dyrkes i det meste af verden. Druen bruges hovedsageligt til at producere stærke og kraftfulde rødvine, med masser af smag og aroma. Disse vine er steget i popularitet igennem de sidste par år, og vi har derfor hos Egerisvin også valgt at placere denne type vin på vores top 10 liste. Vi har et stort udvalg, og kan dermed tilbyde noget for enhver smag – uanset prisniveau. Vi har flasker fra den billige ende af skalaen, til den dyre – samt alt imellem. Kendetegnet for alle sammen, er dog deres høje kvalitet.

En rødvin produceret på Shiraz druer har ofte en meget stor smag og fyldig bouquet. Alt efter hvilket klima druen er plantet, vokset og høstet i, har den endelige vin også mange forskellige smagsindtryk. Aromaerne kan rangere fra bær, chokolade, espresso samt sort peber. Ved denne type vin, kan man ikke generalisere aromarene, da også de forskellige vinproducenters metoder har indflydelse på dette. På grund af dette kan vinen bruges til stort set alle formål – det handler blot om at finde den rette flaske. Shiraz vine kan med fordel parres med grillet kød, vildt og andre ”fede” retter, som f.eks. gryderetter.

Der er som sagt stor forskel på hvorfra den drue der udgør vinen, kommer fra i verden. En god huskeregel når det kommer til indkøb af denne type vin er dette; I Frankrig er druen ofte kendt som Syrah, hvorimod den i Austalien og New Zealand går under det mere kendte navn Shiraz. Det er dog vigtigt at slå fast at der er tale om fuldstændig den samme drueart. Her på siden har vi vine fra både de overstående lande, men også Chile, hvis vingårde høster mere og mere respekt, hos vinkendere verden over.

Velkommen!

For at fortsætte, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.

Er du fyldt 18 år?