USA-Californien

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

Det var de første missionærer fra Mexico, der i 1767 bragte vinstokke med til Amerika, og de første vinstokke blev plantet, hvor Disneyworld ligger i dag. Senere overtog europæiske indvandrer vinproduktionen i området, da de ikke fandt det guld, de var rest til Amerika for.

 

Druerne

De fleste klassiske druesorter trives godt i det californiske klima. Der er altid sol nok til at skabe et naturligt sukkerindhold i druerne, og langs kystområdet giver kølige morgentåger svale til druene, hviket forlænger modningsprocessen og giver mulgihed for at få maksimal koncentration af aroma- og smagsstoffer.

Californierne regner Zinfandel som deres helt egen drue, men den har som alle de andre, europæisk oprindelse. Grundstammen menes at være den syditalienske Primitivo-drue.

Den klassiske Zinfandel er kompleks og krydret med en duft af brombær og solbær. Når den er bedst, har den også en ferskenagtig blødhed kombineret med en peberkrydret saftig frugt.

Cabernet Sauvignon-druen viste, at californiske vine kan hamle op med de beste Bordeaux-vine. En eller to gange hvert årti har Bordeaux så meget sol, at man taler om en "californisk årgang" Dette viser, at druen godt kan lide varmen.

Merlot-druen har i Californien en koncentreret fylde, når den er bedst. Den får en nærmest sødlig druesmag i det tørre - lidt hen ad blommesyltetøj.

Også Rhône-druer som Syrah, Grenache og Mourvèrde er faldet godt til i Californien.

Amerikansk klassifikation

Det amerikanske klassifikationssystem kaldes AVA (American Viticultural Area). Der er over 135 AVA'er i Amerika og mere end 80 af disse ligger i Californien. Når vinen får AVA-betegnelsen skal mindst 85 procent af druerne i vinen, være hentet i appellationen.

Områderne kan krydse statsgrænserne, og man kan godt have en AVA inden i en anden AVA. AVAerne tildeles af Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms. Ikke alle producenter følger systemet.

Velkommen!

For at fortsætte, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.

Er du fyldt 18 år?