Detaljer
Fakta om Amarone - Vivaldi
- Druer: Corvina Veronese (70%), Rondinella (15%) og Corvinone (15%)
- Område': Negrar
- Farve: Klassisk mørk, granatrød
- Duft: Moden frugt og krydderier og masser af "varme"
- Smag: Koncentreret, harmonisk, med masser af sødmefuld fylde, anelse bitre toner.
- Eftersmag: Lang, velafbalanceret og behagelig.
- Gastronomisk: Rødt kød, vildt og mørke kødretter og ost.
- Serveringstemperatur: 16-18 grader
- Det anbefales at trække vinen op en time eller 2 inden serveringen.
Amarone della Valpolicella kommer fra 5 kommuner i Valpolicella Classico regionen nordvest for den norditalienske by Verona, hvor vinmarkerne ligger i dalen omkring byen Negrar, godt beskyttet mod nord af Lessini-bjergene og mod vest af Gardasøen. Druerne høstes tidligt på efteråret og lægges på riste af plantefibre, hvor de tørrer til slutningen af januar måned. Vinifikationen begynder med en let presning og drueskallerne bliver længe i den gærende most, og "hatten", der hovedsageligt består af skallerne, dykkes ofte ( pumpover ) i gæringstanken for at afgive farve til vinen. Når gæringen er overstået efter ca. 1 måned, lagres vinen i mellem 18-og 24 måneder på store egetræsfade. Efter lagringstiden sammenstikkes vinen inden den tappes på flaske.