Detaljer
Fakta om Valle Andino Pinot Noir Reserva Especial
- Druer: 100% Pinot Noir
- Duft: intens og frisk, røde frugter, som hindbær, kirsebær og jordbær og som en Pinot Noir skal dufte.
- Smag: krydret og fyldig - venlig, behagelig syre -bedre en mange Bourgogner!
- lagret i nye franske egefade. farve: attraktiv, skinnende rød.
- Eftersmag: dejlig lang, velafbalanceret.
- Gastronomisk: passer fantastisk til ikke alt for krydrede retter samt kylling, duer, vagtler og fuglevildt.
- Serveringstemperatur 14-16ºC
Alle druerne afstammes, presses og afkøles inden gæring. Efter 5 dages kold udblødning startes gæringen. Vinen fyldes med det samme på nye franske egefade, og lagres i 6 måneder, hvoref-ter vinen fyldes på flasker for at fastholde den maksimale aroma og smag.
Der er en medium til lav temperatur i sommerperioden, og friske vinde med morgentåge som kommer fra Stillehavet hver dag, og det giver en perfekt modning af aroma og smag i Pinot Noir druen. Druerne har rødder langt nede i jorden i kystområdet, hvor der er en lav frugtbarhed, hvilket paradoksalt nok giver en flot Pinot Noir.
Valle Andino kommer fra vingården Viñedos Terranoble, som blev etable-ret i 1993 i Maule Valley, som er det største vindistrikt i Chile, og med traditioner tilbage til det 17. århundrede. Viñedos Terranoble blev hurtigt anerkendt for kvalitet og nobilitet. I 2003 blev der tilkøbt ekstra 30 hektar i Colchagua Valley, så vingården nu er oppe på 150 hektar i alt. Vinmarken er placeret i Casablanca Valley tæt ved havet, som er mest kendt for hvide vine.