Detaljer
Fakta om Thiele Road Grenache
- Druer: Grenache
- Årgang: 2009
- Region: Barossa Valley
- Jord: Sandet lermuld med grus over rød ler
- Vinstoks alder: Plantet i 1941
- Alkohol: 14.5%
- Produktion: 200 kasser
- Tappet: Marts 2011
- Fad: Fransk, brugt.
- Farve: Medium rød med lilla strejf '
- Duft: Vinen viser en duft af sorte kirsebær og blomme med lysere toner af ribs og røde kirsebær. Der er også aromaer af bagnings krydderi, honningkager, rød lakrids og Barossa jord med nogle dejlige blomster facetter af jasmin, violer og et snert af moskus.
- Smag: Medium-fyldig i munden med en jordagtigt tone og fine linjer. Moden, rig sort og rød kirsebær frugt smelter med udblødte sommer frugter med et strejf af hindbær. Masser af asiatisk krydderier blandes med antydninger af jasmin blomster, jord, rød lakrids, ingefær kage og subtil, krydret eg nuance.
- Eftersmagen er vedholdende, syren afbalan-ceret og livlig og tannin strukturen, super moden, finkornet og kalkholdig, når den smelter i munden.
Jeg plejede at tage skolebussen fra slutningen af Thiele Road. Vores familie Grenache vinblok er plantet langs dette støvede gamle spor og har været der siden min fars onkel plantede stiklingerne i 1941. Disse krogede gamle vinstokke holder nu det traditionelle røde gummi espalier, og stammerne er hjemsted for reder af hvide myrer. Vingården sporebeskæres for at reducere vækst og klase tæthed. Typisk små bær og åbne klaser er denne vinmarks tegn. Grenache var en af stjernerne fra 2009 med de fantastiske farver, dufte og smag, som vi så i vingården, seende fantastisk ud gennem gæring og til sidst .... Strålende i flasken. Håndplukket 6 April 2009, frugten var afstilket og knust i åben gæringstanke. Udblødt indtil den naturlige gær startede gærings processen. Givet en blød overpumpning og en hånddykning af skallerne om dagen for at forhindre over udtrækning af frugten. Da den primære gæring var færdig var vinen med omhu kun givet ét blødt dyk per dag. Efter 17 dage på skind var den Basket Presset den 24/4/09 og fyldt på fad den 28/4/09. Vinen blev derefter tappet til tank i november 2010 for at bevare friskheden indtil aftapning. Ikke filtreret eller klaret.